Banan- & morotskaka utan vitt socker
Den här banan- och morotskakan är otroligt saftig och god och påminner väldigt mycket om traditionell morotskaka i smaken. Perfekt om du är sötsugen men vill undvika vitt socker.
Banan- och morotskaka – Ingredienser för ca 10 bitar:
- 2 bananer, gärna lite bruna
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kokosmjöl/mandelmjöl
- 0,5 dl kokosolja
- 1 dl honung/agavesirap
- 2 ägg
- 1 riven morot
- 1 rivet äpple
- 2 tsk kanel
- 0,5 tsk muskot
- 1,5 tsk kardemumma
- 1 tsk ingefära
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 15 g nötter, gärna hasselnötter och valnötter
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa bananerna, tillsätt smält kokosolja, honung och ägg.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i banansmeten.
- Riv morot och äpple och tillsätt det i smeten. Hacka nötterna grovt och tillsätt även de.
- Häll över smeten i en form med bakplåtspapper. Strö över kanel och brunt farinsocker (valfritt) på toppen och stoppa in i ugnen.
- Grädda i ca 50 minuter på 175 grader.
Näringsinnehåll per bit (räknat på 10 bitar):
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 3.8 gram | 0 P |
Kolhydrater | 27 gram | 1 P |
Fett | 7.2 gram | 1 P |