HITTA RECEPT

Se alla måltider innehållandes visst antal kalorier, eller filtrera baserat på måltid.

FILTRERA PÅ KALORIER

NYA RECEPT

Banan- & morotskaka utan vitt socker

Den här banan- och morotskakan är otroligt saftig och god och påminner väldigt mycket om traditionell morotskaka i smaken. Perfekt om du är sötsugen men vill undvika vitt socker.

Banan- & morotskaka utan vitt socker

Banan- och morotskaka – Ingredienser för ca 10 bitar:

  • 2 bananer, gärna lite bruna
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosmjöl/mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 dl honung/agavesirap
  • 2 ägg
  • 1 riven morot
  • 1 rivet äpple
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 tsk muskot
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 15 g nötter, gärna hasselnötter och valnötter

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna, tillsätt smält kokosolja, honung och ägg.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i banansmeten.
  4. Riv morot och äpple och tillsätt det i smeten. Hacka nötterna grovt och tillsätt även de.
  5. Häll över smeten i en form med bakplåtspapper. Strö över kanel och brunt farinsocker (valfritt) på toppen och stoppa in i ugnen.
  6. Grädda i ca 50 minuter på 175 grader.

Näringsinnehåll per bit (räknat på 10 bitar):

Nutrient Innehåll Antal P
Protein 3.8 gram 0 P
Kolhydrater 27 gram 1 P
Fett 7.2 gram 1 P