Bananpannkaka med smak av morotskaka
Bananpannkaka är en nyttig och snabbgjord frukost eller mellanmål som du kan implementera till ditt kostschema.
Bananpannkakorna i receptet innehåller morot och är kryddade med kanel, kardemumma och ingefära, vilket gör att de smakar morotskaka!
För att förstärka intrycket av morotskaka serveras pannkakorna med en färskost frosting.
Vill du istället öka intaget av protein och minska fettinnehållet kan philadelphiaosten bytas ut mot kvarg.
Bananpannkaka – Ingredienser för 2 portioner:
- 0,5 stor morot/1 liten morot
- 3 ägg
- 1,5 banan
- 0,5 dl havregryn
- Kanel
- Ingefära
- Kardemumma
- Salt
- Lite sötströ/honung
- 0,5 msk stekfett
Frosting:
- 30g philadelphia light
- Citronsaft
- Sötströ/honung
Tillagning:
1. Börja med att riva moroten.
2. Blanda ihop alla resterande ingredienser och mixa i en mixer eller med en mixerstav. Krydda med önskad mängd.
3. Blanda sedan samman allt till en jämn smet. Stek på medelvärme tills pannkakorna är klara.
4. Blanda ihop allt till frostingen till en jämn konsistens, söta upp den till önskad smak.
Näringsinnehåll per portion | ”P” |
---|---|
280 kcal | Antal P: |
13,6 g protein | 0,5 |
24,6 g kolhydrater | 1 |
13,6 g fett | 1 |
2,5 g fibrer | 0 |
2,5 g mättat fett | 0 |
15 g sockerarter | 0 |