HITTA RECEPT

Se alla måltider innehållandes visst antal kalorier, eller filtrera baserat på måltid.

FILTRERA PÅ KALORIER

NYA RECEPT

Bananscones med hallon

Dessa bananscones funkar lika bra som fikabröd eller som frukost med pålägg. Dessa scones är helt glutenfria då mandelmjöl, kokosmjöl och fiberhusk ersätter vetemjölet. Det gör dessa fyllda med vitaminer, mineraler, fibrer och hälsosamma fetter.

Hallonen bidrar till en härlig syra, men är självklart helt valfritt att addera eller inte.

Bananscones med hallon

Bananscones – Ingredienser för 4 scones:

  • 2 bananer
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Hallon (valfritt)

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa/mosa bananerna och blanda ner resterande ingredienser.
  3. Fördela ut smeten på en plåt till 4 scones och addera hallonen.
  4. Grädda i ugnen i ca 15 minuter
  5. Ät och njut antingen som de är eller med till exempel 17% prästost och mellan bregott.

Näringsinnehåll per scones:

Nutrient Innehåll Antal P
Protein 10 gram 0.5 P
Kolhydrater 25 gram 1 P
Fett 15 gram 1.5 P