Bulgursallad med halloumi
Bulgursallad med halloumi är en god och näringsrik måltid som är perfekt på varma sommardagar, eller att ta med sig i matlådan. Den går även att variera efter vad man gillar eller vad man har hemma.
Halloumi vill man gärna se som en proteinkälla, men den innehåller faktiskt procentuellt mer fett än protein (Halloumi innehåller såklart protein också). Därför kan det vara bra att även lägga till en ytterligare proteinkälla i form av till exempel kikärtor.
Vill man ha en sås istället för halloumi som fettkälla så går det utmärkt, gärna med kvarg som bas för att öka proteininnehållet.
Bulgursallad med halloumi – Ingredienser för 1 portion:
- 150 g kokt bulgur
- 50 g halloumi
- 60 g kokta kikärtor
- Tomat
- Gurka
- Melon
- Rödlök
- Svamp
Tillagning:
- Koka bulgur i saltat vatten.
- Skölj kikärtorna och skiva halloumin. Stek tills de fått fin färg.
- Skär grönsakerna i önskad storlek.
- Rör ihop allt till en härlig sallad.
Näringsinnehåll:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 21 gram | 1 P |
Kolhydrater | 41 gram | 1.5 P |
Fett | 11 gram | 1 P |