Cheesecake i glas med nektarin, äpple och lime
Vill ni hålla er nyttiga trots att det är helg är cheesecake i glas ett perfekt alternativ! Den grekiska yoghurten och fullkornsdigestive ökar proteinmängden samt fiberinnehållet, samt att detta recept innehåller betydligt mindre fett än i en vanlig cheesecake. Den behöver inte heller stå i frysen utan den kan ätas direkt.
Cheesecake i glas – Ingredienser för 2 portioner:
- 4 digestivekex fullkorn
- 70 g philadelphia light
- 1 dl grekisk yoghurt 0%
- 0.5 dl sötströ
- 1 lime zest
- 0,5 lime saft
Topping:
- 1 nektarin
- 1 äpple
- 1 msk agavesirap
- Kanel
- 0,25 msk flytande margarin
Tillagning:
1. Vispa up philadelphiaosten och den grekiska yoghurten tills det blir krämigt.
2. Tillsätt limezest, limesaft och sötströ och vispa lite till. Tärna äpplet och nektarinen och stek sedan i lite flytande margarin i ca 2 min. Tillsätt sedan agavesirap och kanel och stek lite till.
3. Bryt digestivekexen i bitar eller mixa till smulor om du föredrar det. Varva sedan allt i två glas, jag började med kexen, sen frukten och krämen. Toppa sedan med lite kex och den sista frukten.
4. Ät och njut!
Näring per portion | ”P” |
---|---|
350 kcal | Antal P: |
17 g protein | 1 |
41.8 g kolhydrater | 1.5 |
12 g fett | 1 |
7 g fibrer | 0 |
4.9 g mättat fett | 0 |
26 g sockerarter | 0 |