HITTA RECEPT

Se alla måltider innehållandes visst antal kalorier, eller filtrera baserat på måltid.

FILTRERA PÅ KALORIER

NYA RECEPT

Cheesecake i glas med nektarin, äpple och lime

Vill ni hålla er nyttiga trots att det är helg är cheesecake i glas ett perfekt alternativ! Den grekiska yoghurten och fullkornsdigestive ökar proteinmängden samt fiberinnehållet, samt att detta recept innehåller betydligt mindre fett än i en vanlig cheesecake. Den behöver inte heller stå i frysen utan den kan ätas direkt.

Cheesecake i glas

Cheesecake i glas – Ingredienser för 2 portioner:

  • 4 digestivekex fullkorn
  • 70 g philadelphia light
  • 1 dl grekisk yoghurt 0%
  • 0.5 dl sötströ
  • 1 lime zest
  • 0,5 lime saft

Topping:

  • 1 nektarin
  • 1 äpple
  • 1 msk agavesirap
  • Kanel
  • 0,25 msk flytande margarin

Tillagning:

1. Vispa up philadelphiaosten och den grekiska yoghurten tills det blir krämigt.

2. Tillsätt limezest, limesaft och sötströ och vispa lite till. Tärna äpplet och nektarinen och stek sedan i lite flytande margarin i ca 2 min. Tillsätt sedan agavesirap och kanel och stek lite till.

3. Bryt digestivekexen i bitar eller mixa till smulor om du föredrar det. Varva sedan allt i två glas, jag började med kexen, sen frukten och krämen. Toppa sedan med lite kex och den sista frukten.

4. Ät och njut!

Näring per portion ”P”
350 kcal Antal P:
17 g protein 1
41.8 g kolhydrater 1.5
12 g fett 1
7 g fibrer 0
4.9 g mättat fett 0
26 g sockerarter 0