Falafel med rostad potatis och guacamole
Falafel med rostad potatis och guacamole är ett superbra alternativ om man vill äta mer vegetariskt. Att äta vegetariskt är dels bra för djuren och miljön, men också för att det är hälsosamt. Det är magert samt innehåller mycket fibrer, vitaminer och mineraler.
Falafel med rostad potatis och guacamole – Ingredienser för 2 portioner:
- 200 g falafel
- 260 g potatis
- 0,5 msk rapsolja
- Valfria kryddor
Guacamole:
- 0,5 avokado
- 100 g kvarg
- 0,5 lime
- 0,5 rödlök
- 0,5 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- Kryddor
- Koriander
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
- Blanda potatisen med olja och valfria kryddor. Stoppa sedan in i ugnen tills potatisen är genombakad och har en fin färg.
- Mosa avokadon och blanda med kvargen. Hacka lök, chili, vitlök och koriander och blanda ner i såsen. Smaksätt sedan med lime och kryddor efter smak.
- Lägg falafeln i airfryern eller tillsammans med potatisen i ugnen när ca 10 minuter av tiden återstår på potatisen. Det går även bra att steka falafeln om det föredras.
- Servera med fördel måltiden med en sallad för att öka intaget av grönsaker.
Näringsinnehåll per portion:
Näring per portion | ”P” |
---|---|
495 kcal | Antal P: |
16 g protein | 0,5 |
53 g kolhydrater | 2 |
23 g fett | 2 |
10 g fibrer | 0 |
2 g mättat fett | 0 |
5 g sockerarter | 0 |