Fläskytterfilé med spetskål och svampsås
Fläskytterfilé med spetskål och svampsås är en rätt som ger lite lyx i vardagen men som ändå är väldigt hälsosam. Spetskålen agerar kolhydrater i denna rätt, vilket gör att den även passar de som går på lågkolhydratsdieter.
Fläskytterfilé är en köttdetalj som innehåller relativt lite fett jämfört med andra köttdetaljer samtidigt som proteinmängden är hög!
Fläskytterfilé med spetskål och svampsås – Ingredienser för 4 portioner:
Spetskålen:
- 1 spetskål
- 1 msk flytande margarin
- 2 vitlöksklyftor
- 40 g parmesan
- 15 g pumpakärnor
- Skär kålen i 4 dela och stoppa in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
- Blanda ihop smör, vitlök och parmesan och häll/pensla över spetskålen.
- Stoppa in i ugnen 10 minuter till.
Fläskytterfilén:
- 400 g fläskytterfilé
- 3 msk sweet chili less sugar
- Kryddor
- Skär bort fett och senor.
- Rör ihop sweet chili med kryddorna och smörj över köttet.
- Stoppa in i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt vila 5 minuter innan du skär upp.
Svampsås:
- Valfri mängd svamp
- 1 gul lök
- 4 dl Milda 4%
- 1 st svampbuljongtärning
- Soja efter smak
- Kryddor efter smak
- Stek svampen.
- Blanda ner resterande ingredienser och låt koka ihop.
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 26 gram | 1 P |
Kolhydrater | 17 gram | 0.5 P |
Fett | 18 gram | 1.5 P |