Fried rice med kyckling
Har du överblivet ris sen dagen innan? Eller massa grönsaker som börjar sjunga på sista refrängen? Då är fried rice perfekt!
Fried rice med kyckling – Ingredienser 6 portioner:
- 4 ägg
- 650g kyckling
- 4 morötter
- 600g kokt ris
- 2 tsk sesamolja
- Japansk soja
- Ingefära
- Vitlök
- Rödlök
- Kryddor
Servera med:
- Picklade morötter
- 8g torrostade jordnötter
- Sriracha
- Hoisinsås
- Lime
Tillagning:
- Skär upp kycklingen i tärningar. Marinera med fördel ett tag innan med kryddor, soja, vitlök och ingefära.
- Skiva morötterna och löken. Stek i torr panna/lite olja tills dom mjuknat lite.
- Stek kycklingen tills den är genomstekt.
- Stek riset tills det är varmt, flytta riset till sidorna så du har en fri yta i mitten. Vispa upp äggen med valfria kryddor och häll i stekpannan. Låt tillagad lite innan du rör runt äggen med riset.
- Tillsätt grönsakerna och kycklingen och rör ihop allt. Smaka upp med sesamolja, soja och mer kryddor om det behövs.
- Toppa med hackade jordnötter, sriracha, hoisinsås och lime. Ät och njut!
Näringsinnehåll per portion:
(Behöver du ett högre intag av kalorier kan du göra samma mängd och dela i 3 portioner istället. Då blir kalorimängden 616 kcal)
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 26 gram | 1 P |
Kolhydrater | 27 gram | 1 P |
Fett | 11 gram | 1 P |