Glutenfria keso- och havregrynsfrallor
Dessa keso- och havregrynsfrallor är glutenfria, fiberrika och proteinrika. Ett utmärkt alternativ när man är sugen på bröd men vill undvika gluten!
Receptet går även väldigt snabbt att göra då de inte behöver jäsa, och behöver enbart vara inne i ugnen i 15 minuter.
Glutenfria frallor – Ingredienser för 3 frallor:
- 80g mixade havregryn
- 90 g mini keso
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk brödkrydda
- Salt
- Linfrön (eller annat)
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en mixer.
3. Blanda sedan havremjölet med resterande ingredienser och rör om till en väl blandad smet.
4. Klicka ut 3 frallor på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med valfri topping.
5. Grädda i ca 15 minuter.
Näringsinnehåll per fralla, exklusive tillbehör:
Näring per fralla | ”P” |
---|---|
170 kcal | Antal P: |
11,3 g protein | 0,5 |
17 g kolhydrater | 0,5 |
5,9 g fett | 0,5 |
2,3 g fibrer | 0 |
1,6 g mättat fett | 0 |
9 g sockerarter | 0 |