Grillad kyckling, sallad och tzatziki
En fräsch sommarmåltid som kan varieras med olika kombinationer av sallad, samt genom att addera valfri kolhydratkälla om så önskas.
Grillad kyckling, sallad och tzatziki – Ingredienser för 4 portioner:
- 600 g kyckling
- Valfria kryddor
Tzatziki:
- 200 g kvarg
- 0.5 riven gurka
- Citronsaft
- Vitlök
- Salt och peppar
Sallad:
Till salladen kan ni ta de grönsaker ni önskar, ni behöver inte räkna grönsakerna. Dock är det bra om ni räknar avokadon om det används. Vill ni använda fetaost kan ni såklart addera det. Fetaost 3% räknas som en proteinkälla, 100 g är 1P protein (100 kcal).
Tillagning:
- Rubba kycklingen med valfria kryddor. Tillaga sedan i antingen stekpanna, airfryer, i ugnen eller på grillen.
- Riv gurkan och kläm ur all vätska. Blanda ihop med resterande ingredienser och krydda upp efter smak.
Hacka valfria grönsaker och blanda ihop till en härlig sallad. - Servera förslagsvis även med potatis eller pasta.
Näringsinnehåll per portion (med fetaost inräknat, exklusive kolhydratskälla):
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 45 gram | 2 P |
Kolhydrater | 2.6 gram | 0 P |
Fett | 2.7 gram | 0 P |