Halloumi lasagne
Vegetarisk halloumi lasagne med spenat, keso och pumpakärnor. Keson är som ett nyttigare substitut för den vanliga bechamelsåsen.
En mycket god ersättare för vanlig lasagne med köttfärs. Härligt tuggmotstånd av halloumin, protein från keson, järn från spenaten samt crunch och nyttiga fetter genom pumpakärnorna.
Halloumi lasagne- Recept för 4 portioner:
1 lök
2 klyftor vitlök
400 g halloumi
2 grönsaksbuljongtärningar
2 paket krossade tomater (jag hade en basilika och en vitlök)
4 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 tsk agavesirap eller honung
2 msk timjan
200g spenat
250 g keso mini
1 förpackning färska lasagneplattor
Salt och peppar
Lite vitvinsvinäger (valfritt)
1,5 dl pumpakärnor
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stek lök och vitlök ca 3 min, tillsätt sedan tomatpuré och stek en stund till. Häll i krossade tomater, agavesirap, timjan, buljong och vatten, låt koka 5 min.
3. Tillsätt spenaten och koka ca 5-10 minuter till. Smaka av med salt, peppar och vinäger tills det smakar gott.
4. Skiva halloumin i relativt tunna skivor.
5. Varva tomatsås, pumpafrön, halloumi, keso och lasagneplattor.
6. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Näring per portion | ”P” |
---|---|
700 kcal | Antal P: |
46 g protein | 2P |
48 g kolhydrater | 2P |
38 g fett | 3P |
4 g fibrer | 0 |
17 g mättat fett | 0 |
10 g sockerarter | 0 |