Halloumi och morotsbiffar, potatis och vitlökssås
Halloumi och morotsbiffar är helt vegetariska samt kostnadseffektiva då morötterna fyller ut på ett bra sätt. Det hjälper dig också att komma upp i ditt dagliga behov av grönsaker som är 400g per dag!
Halloumi och morotsbiffar, potatis och vitlökssås – Recept för 4 portioner:
Potatisen:
- ca 500 g potatis
- Kryddor
- Skär potatisen i tärningar.
- Koka i saltat vatten i ca 5 minuter (går att hoppa över detta steg)
- Kör i ugnen eller i airfryern i 10-15 minuter på 200 grader. (Längre om kokningsprocessen hoppades över)
Biffarna:
- 250 g morötter
- 200 g halloumi
- 3 ägg
- 3/4 dl ströbröd
- Kryddor
- Riv morötterna och halloumin.
- Blanda ihop allt och krydda med valfria kryddor.
- Stek i olja tills dom är klar, ca 2-3 min per sida. Det går även bra att köra dom i ugnen eller i airfryer.
Sås:
- 2 dl kvarg
- 1-2 vitlöksklyftor
- Kryddor
- Blanda kvargen med den pressade vitlöken, krydda med valfria kryddor.
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 26 gram | 1 P |
Kolhydrater | 34 gram | 1.5 P |
Fett | 14 gram | 1.5 P |