Havregrynsgröt med jordnötssmör och äpple
Havregrynsgröt med jordnötssmör och äpple är en superbra frukost som innehåller mycket fibrer.
Denna gröt blir extra krämig och proteinrik genom att ett ägg tillsätts under kokningen.
Det stekta äpplet och jordnötssmöret på toppen gör gröten extra mättande och god samt tillför nyttiga fetter.
Vill du dra ner på kalorierna kan du ta bort jordnötssmöret, då landar frukosten på 300 kcal.
Havregrynsgröt med stekt äpple och jordnötssmör – Ingredienser för 1 portion:
- 1 dl havregryn
- 2 dl vatten
- 1 ägg
- Salt
- 1 äpple
- Kanel
- Liten flytande margarin/olja
- Lite agavesirap
- 1 msk jordnötssmör
- 0,5 dl lättmjölk
Tillagning
- Koka upp havregrynsgröten med salt. När gröten börjar koka knäcker du i 1 ägg under konstant omrörning. Rör hela tiden tills gröten tjocknat.
- Tärna äpplet och stek i lite smör, agavesirap och kanel.
- Servera gröten med det stekta äpplet, jordnötssmör och mjölk.
Näringsinnehåll:
Näring per portion | ”P” |
---|---|
400 kcal | Antal P: |
17 g protein | 1 |
40.6 g kolhydrater | 1,5 |
17.8 g fett | 1,5 |
9 g fibrer | 0 |
3.6 g mättat fett | 0 |
20 g sockerarter | 0 |