Kladdkaka utan vitt socker
Kladdkaka utan tillsatt socker är en nyttigare variant av kladdkaka. Den serveras med fördel tillsammans med grekisk yoghurt 0%, agavesirap och hallon.
Kladdkaka – Ingredienser för 8 portioner:
- 100 g Bregott mellan
- 2 dl sötströ
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 2 ägg
- Ca 1 msk kaffe (valfritt)
- Lite salt
Tillagning:
- Smält smöret, blanda sedan ner resten av ingredienserna och rör ihop till en slät smet.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter eller tills kanterna är fasta och mitten vobblar.
- Ställ in i kylskåpet/frysen ett tag så den får sätta sig.
(Jag räknade på 8 portioner, exklusive tillbehör)
132 kcal
25 g 0,5 P kolhydrater
9 g 1 P fett
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 8 gram | 0 P |
Kolhydrater | 25 gram | 0.5 P |
Fett | 9 gram | 1 P |