Köttbullar, brunsås, potatis och lingonsylt
Köttbullar, brunsås, potatis och lingonsylt, husmanskost på ett kalori smartare sätt. Genom att byta ut livsmedel mot liknande men med bättre näringsinnehåll kan man njuta av samma måltid med bättre makrofördelning.
Köttbullar, brunsås, potatis och lingonsylt – Ingredienser för 5 portioner:
Köttbullar:
- 1 dl ströbröd
- 1,5 dl lättmjölk
- 500 g köttfärs 5%
- 1 gul lök
- 1 ägg
- Köttfond
- Kryddor
Låt ströbröd och mjölk svälla.
Finhacka löken och blanda i den samt köttfärsen och ägget.
Tillsätt kryddor och fond tills du tycker att det smakar bra.
Rulla färsen till bullar och stek dem i lite matfett tills de är klara.
Sås:
- 4 dl milda extra 4%
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 msk soja
- 3 msk lågkalori lingonsylt
- Peppar
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp.
Smaka av och krydda tills du tycker att den är god.
130 g Potatis per portion
1 msk lågkalori lingonsylt per portion
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 26 gram | 1 P |
Kolhydrater | 35 gram | 1.5 P |
Fett | 11 gram | 1 P |