HITTA RECEPT

Se alla måltider innehållandes visst antal kalorier, eller filtrera baserat på måltid.

FILTRERA PÅ KALORIER

NYA RECEPT

Köttgryta med sötpotatismos och vitkålssallad

Köttgryta med sötpotatismos och vitkålssallad är mycket gott och går att göra i stora mängder, perfekt att göra matlådor på med andra ord! Basen till grytan baseras på tomatpuré och vatten vilket gör att energimängden i rätten hålls nere. Salladen bidrar till en fräschör och ökad mättnadskänsla. Fetaosten som vi använder i salladen räknas som en proteinkälla istället för en fettkälla.

Köttgryta med sötpotatismos

Köttgryta med sötpotatismos och en vitkålssallad- Recept för ca 6 portioner:

Köttgryta:

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 msk flytande smör
  • 4 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 3 msk tomatpuré
  • 9 dl vatten
  • 0,5 milda 4%
  • 3 st lagerblad
  • Soya efter smak

Sötpotatismos:

  • Ca 1 kg sötpotatis
  • 3 msk milda 4%
  • Salt och peppar

Sallad:

  • ca 300 g strimlad vitkål
  • 1 äpple
  • Tomat
  • Gurka
  • Rödlök
  • 1 st fetaost 3%
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Tärna köttet i valfri storlek. Stek sedan köttet i flytande smör. Tillsätt tomatpuré, morötter, lök och palsternacka och stek lite till.
  2. Tillsätt vatten, köttbuljong, soya och lagerblad och låt koka 1-2 timmar, eller så länge som möjligt. När du tycker att det har kokat klart tillsätter du 4% grädde och kryddor tills att det smakar bra.
  3. Koka potatisen i tärningar med salt. Mixa samman till ett slätt mos när potatisen är klar och tillsätt milda 4% tills du får till en bra konsistens. Krydda som du gillar det.
  4. Strimla vitkålen tunt, träna äpplet och hacka valfri mängd gurka, tomat och rödlök. Smula ner fetaosten och salta och peppra.

Näringsinnehåll  per portion :

Näring per portion ”P”
500 kcal Antal P:
39 g protein 2
46.7 g kolhydrater 2
13.7 g fett 1
9 g fibrer 0
4.5 g mättat fett 0
17 g sockerarter 0