Kyckling med rostad sötpotatis och sweet chilisås
Detta är en väldigt enkel och proteinrik måltid som passar perfekt i matlådan samt är mycket god. Såsen baseras på kvarg istället för cremé fraiche för att öka proteinmängden. Sötpotatisen innehåller något mer fibrer och kalcium än vanligt potatis, men den har också en sötare smak och en härligare färg.
Kyckling med rostad sötpotatis och sweet chilisås -Ingredienser för 1 portion:
- 150 g kyckling
- 130 g sötpotatis
- 0,5 msk rapsolja
- Valfria kryddor
Sås:
- 50 g naturell kvarg
- 1 msk sweet chili less suger
- 1 vitlöksklyfta
- Kryddor
Tillagning:
- Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
- Skär potatisen i stavar, låt med fördel ligga i kallt vatten en stund för att stärkelserna ska minska. Lägg potatisarna på en plåt med lite rapsolja och valfria kryddor. Skjutsa in i ugnen.
- Krydda kycklingen med valfria kryddor. Lägg kycklingen på samma plåt som potatisen när potatisen varit inne i ugnen ca 10-15 minuter. Ha sedan inne kycklingen och potatisen i ca 20 minuter till, eller tills det är klart.
- Gör under tiden såsen. Blanda alla ingredienser tills du tycker att den smakar gott. Hacka gärna valfri sallad till.
Näringsinnehåll per portion :
Näring per portion | ”P” |
---|---|
400 kcal | Antal P: |
39 g protein | 2 |
28 g kolhydrater | 1 |
12.5 g fett | 1 |
3.6 g fibrer | 0 |
1.8 g mättat fett | 0 |
11.2 g sockerarter | 0 |