Libawrap med curry och sweetchilikycklingröra
Libawrap i olika slag är superbra alternativ till lunch och middag, samt perfekt att ha med i matlådan eller på picknicken! Innehållet kan varieras utefter vad du har hemma, eller om du har rester som måste användas upp.
Genom att blanda kycklingen med kvarg så blir det krämigt, gott och extra mättande och proteinrikt. I detta recept används också fullkorns libabröd vilket gör att innehållet av vitaminer och mineraler ökar samt att blodsockret håller sig mer stabilt.
Libawrap – Ingredienser för 1 portion:
- 80 g kokt kyckling
- 60 g kvarg
- 30 g färskost 4% vitlök och örter
- 25 g sweetchilisås less suger
- 25 g äpple
- Rödlök
- Gul curry
- Salt
- Peppar
- Sallad
- Tomat
- Gurka
Råg libabröd
Tillagning:
- Dra isär den kokade kycklingen i strimlor.
- Rör ihop alla ingredienser till röran.
- Lägg sallad, tomat, gurka och röran i ett libabröd och rulla ihop.
- Stek lite lätt i torr panna på båda sidorna för att brödet ska bli krispigt.
- Ät och njut!
Näringsinnehåll:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 42 gram | 1.5 P |
Kolhydrater | 59 gram | 2 P |
Fett | 7 gram | 1 P |