Matig sallad med vegoschnitzel
Att äta mer vegetarisk mat är inte bara bra för din hälsa utan också för miljön och din plånbok. Större delen av den här måltiden innefattar grönsaker vilket gör att kalorimängden hålls låg. Du kan därför lägga till så mycket grönsaker du vill för att se till att du blir mätt och belåten.
Matig sallad med vegoschnitzel – Ingredienser för 1 portion:
- 1 vegoschnitzel
- 30 g fetaost 3%
- 1 msk tomat pesto
- Tomat
- Gurka
- Paprika
- Vitkål
- Rödlök
- Créma di balsamico
- Basilika
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C eller starta air fryern.
- Lägg schnitzeln i ugnen eller i airfryern i fryst format i cirka 10 minuter eller tills den känns klar. Du kan även steka den i stekpanna och lite olja.
- Skala och skiva rödlöken. Hacka/skiva/tärna resterande grönsaker och lägg i en skål.
- Tillsätt peston och fetaosten och rör runt så peston fördelar sig jämnt i salladen.
- Lägg allt på en tallrik och ringla lite créma di balsamico över samt basilika om det önskas.
Näringsinnehåll per portion :
Näring per portion | ”P” |
---|---|
300 kcal | Antal P: |
25 g protein | 1P |
28 g kolhydrater | 1 |
12.5 g fett | 1 |
7.6 g fibrer | 0 |
1.5 g mättat fett | 0 |
4.8 g sockerarter | 0 |