HITTA RECEPT

Se alla måltider innehållandes visst antal kalorier, eller filtrera baserat på måltid.

FILTRERA PÅ KALORIER

NYA RECEPT

Mjukt kesobröd

Mjukt kesobröd är ett perfekt substitut för vanligt bröd om man vill dra ner på kolhydraterna och öka intaget av protein. Det går även väldigt snabbt att göra och är supergott!

Fiberhusk är ett pulver som är gjort av skal från psylliumfrön och är en typ av löslig fiber som bildar den en gel-liknande substans när den kommer i kontakt med vätska i magen vilket kan bidra till att reglera tarmrörelserna och förhindra förstoppning. Ett högt intag av fibrer har många hälsofördelar som till exempel hålla blodsockernivåerna stabila och minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Fiberhusk har en hög förmåga att suga upp vätska, vilket gör att det expanderar i magen och hjälper till att öka mättnadskänslan. Fiberhusk är även väldigt kalorisnålt, vilket gör det till ett bra tillskott för dem som försöker gå ner i vikt eller hålla sig till en kaloribegränsad kost. I detta recept gör fiberhusken att mängden havregryn kan minskas vilket i sin tur även minskar kaloriinnehållet.

Mjukt kesobröd

Mjukt kesobröd – Recept för 1 portion:

  • 45g keso supermini
  • 20g mixade havregryn
  • 1 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Salt

Tillagning:

  1. Mixa allt till en slät smet.
  2. Grädda i en airfryer på 200 grader i 10 minuter. Vänd på brödet och kör 2 minuter till. Funkar såklart även att grädda i ugnen.

Näringsinnehåll:

Nutrient Innehåll Antal P
Protein 15 gram 0.5 P
Kolhydrater 13.6 gram 0.5 P
Fett 6.9 gram 0.5 P