Norrlandsinspirerad pasta med fläskytterfilé
Detta är en middag perfekt för helgen, lyxig, lättlagad och god!
Fläskytterfilé är ett magert kött som innehåller mindre fett än andra delar på grisen, vilket gör den till en super bra proteinkälla. Ytterfilen är även en bra källa till järn och B-vitamin vilket gör att det är en näringsrik proteinkälla. Inte nog med det är den även billigare än andra köttstycken.
Norrlandsinspirerad pasta med fläskytterfilé – Ingredienser för 6 portioner:
- 440 g stekt fläskytterfilé
- 200 g kantareller/annan svamp
- 300 g milda 4%
- 40 g lättsockrad lingonsylt
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 10 g parmesan
- 1 köttbuljongtärning + 1 Svampbuljongtärning
- Soja
- Pastavatten
- 30-60 g okokt pasta per portion
- Rostade pumpafrön
Tillagning:
- Skiva upp köttet och stek det i valfria kryddor.
- Stek svamp, lök och vitlök. Ha ner köttet i stekpannan igen.
- Tillsätt grädden, lingonsylt, buljongtärningarna, pastavatten, soja och parmesan. Låt puttra ett litet tag till.
- Servera med en god sallad och toppa med rostade pumpafrön och parmesan.
Näringsinnehåll per portion exklusive pasta:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 23 gram | 1 P |
Kolhydrater | 32 gram | 1 P |
Fett | 7 gram | 1 P |