Pannkakor utan vetemjöl
Pannkakor utan vetemjöl får man genom att istället använda havremjöl. Havremjöl får man till så enkelt som att mixa vanliga havregryn. Genom att byta ut vetemjölet mot havremjöl ökas fiberinnehållet vilket gör att intaget att vitaminer och mineraler ökas, samt att blodsockret håller sig mer stabilt. Fullkorn och fibrer är även väldigt viktigt för en välmående mage.
Pannkakor utan vetemjöl – Ingredienser:
- 1 dl havremjöl (mixade havregryn)
- 0,5 dl havregryn
- 2 ägg
- 1,5 dl lättmjölk
- Salt
- Mortlad kardemumma (valfritt)
- 0,5 msk flytande margarin
Tillagning:
- Börja med att mixa havregrynen till ett mjöl.
- Blanda sedan i resterande ingredienser och låt svälla någon minut.
- Stek tunna pannkakor i lite flytande matfett och servera med valfria tillbehör. Gärna kvarg för att öka proteinintaget!
Näringsinnehåll för hela receptet (exkl tillbehör):
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 26 gram | 1 P |
Kolhydrater | 37 gram | 1,5 P |
Fett | 21 gram | 2 P |