Proteinpannkakor med smak av semla
Proteinpannkakor med smak av semla är en grymt god och näringsrik måltid. Proteinpannkakor är gjorda på tyngres pannkaksmix men de kan även göras med vårt recept på kvargplättar men då ersätta citronen med kardemumma. Dock blir näringsinnehållet annorlunda jämfört med detta recept.
Toppingen består av vanilj kasein, vaniljkvarg och bittermandel arom. Som pricken över i:et är det rostade mandlar och ännu mer kardemumma.
Proteinpannkakor med smak av semla – Recept för 1 portion:
- 1 dl pannkaksmix
- 0,75 dl vatten
- Mortlad kardemumma
Topping:
- 1 skopa (20 g) kasein
- Ca 1 tsk vatten
- 3 msk vaniljkvarg
- 2-3 droppar bittermandelarom
- 10 mandlar
- Mer nymortlad kardemumma
Tillagning:
- Rör ihop smeten till plättarna och tillsätt kardemumman, stek i torr panna.
- Vispa ihop kaseinet till ett fluff och tillsätt aromen.
- Vispa sedan ner kvargen. (Funkar med enbart vaniljkvarg också)
- Rosta nötterna i stekpannan och toppa pannkakorna.
Näringsinnehåll:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 50 gram | 2 P |
Kolhydrater | 33 gram | 1 P |
Fett | 9 gram | 1 P |