Proteinrik ostkaka med keso
Proteinrik ostkaka med keso som bas är ett perfekt mellanmål eller snacks om du vill öka ditt proteinintag utan att öka fettintaget. Den är även helt glutenfri då mandelmjöl används istället för vetemjöl, den funkar alltså utmärkt för dig som äter enligt LCHF.
Ostkaka med keso – Ingredienser för 3 portioner:
- 250 g vaniljkeso
- 2 ägg
- 2 msk mandelmjöl
- 0,5 tsk agavesirap
- 3 droppar bittermandelarom
- Salt
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser och häll i en form alternativt 3 portionsformar.
- Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Servera med till exempel med sockerfri hallonsylt eller tinade hallon.
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 17 gram | 1 P |
Kolhydrater | 5 gram | 0 P |
Fett | 11 gram | 1 P |