HITTA RECEPT

Se alla måltider innehållandes visst antal kalorier, eller filtrera baserat på måltid.

FILTRERA PÅ KALORIER

NYA RECEPT

Rimmad torskrygg med grönt mos och picklad rödlök

Rimmad torskrygg är en superbra proteinkälla om fettintaget vill hållas nere, eftersom torsk innehåller mycket protein och lite fett. Genom att blanda ner ärtor och blomkål i potatismoset får den en godare smak och ett större innehåll av näringsämnen, det gör även att en större mängd mos kan ätas för mindre kalorier. Pumpafrön tillför en god textur, hälsosamma fetter och protein.

Rimmad torskrygg med mos och picklad rödlök

Rimmad torskrygg med grönt mos och picklade rödlök – Ingredienser för 4 portioner:

Rimmad torskrygg:

  • 1,5 msk salt
  • 2 tsk sötströ
  • 5 dl vatten 
  • Citron
  • 500 g torskrygg
  • 0,5 msk flytande smör

Mos:

  • Ca 300 g blomkål 
  • Ca 200 g ärtor
  • ca 400 g potatis
  • Ca 2 msk milda 4% 
  • Citron
  • Kryddor

Picklad rödlök:

  • 2 rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl sötströ
  • 0,5 dl ättika 12%
  • Pepparrot
  • 1 msk Pumpafrön (per portion)

Tillagning

  1. Blanda vatten, salt, socker och citron i en stor skål. Lägg ner torsken i cirka 1 timme innan du ska äta. Stek sedan i smör/olja tills du är nöjd med stekgraden, men gärna runt 55 grader i innertemp.
  2. Koka upp vatten, socker och ättika. Skär rödlöken i tunna skivor, lägg i en burk och häll över lagen.
  3. Koka potatis, blomkål och ärtor, mixa sedan ihop med grädde och kryddor till en slät konsistens.
  4. Toppa rätten med riven pepparrot och pumpafrön om så vill. 

Näringsinnehåll:

Näring per portion ”P”
322 kcal Antal P:
32 g protein 1
25 g kolhydrater 1
9 g fett 1
7 g fibrer 0
1.5 g mättat fett 0
6 g sockerarter 0