Sockerfri proteinrulltårta med rabarberkompott
Sockerfri proteinrulltårta med rabarberkompott , ett toppen substitut för tårtan i midsommar!
Toppa förslagsvis med valfri kvarg, bär och till exempel sockerfri kolasås för extra lyxig efterrätt.
Sockerfri proteinrulltårta med rabarberkompott – Ingredienser för 15 bitar:
Botten:
- 2 äggvitor
- 1 helt ägg
- 0,75 dl sötströ
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- 0,5 dl potatismjöl
- 0,5 dl kasein vaniljdrömmar
- 2 tsk bakpulver
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Bred ut på en långpanna med bakplåtspapper och grädda på 250 grader i 5 minuter.
När du tagit ut den ur ugnen kan du med fördel rulla in den i en kökshandduk och låta svalna ihoprullad.
Gör rabarberkompotten (receptet finns på våran instagram) och bred över rulltårtan, rulla sedan ihop tårtan så tight du kan. Det funkar såklart att använda vilken fyllning som helst, till exempel sockerfri hallonsylt eller liknande.
Servera med till exempel vaniljkvarg/kaseinpudding och bär eller ät som den är🙌🏼
Näringsinnehåll per bit (25 kcal, 4 bitar = 1P kolhydrater):
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 2.1 gram | 0 P |
Kolhydrater | 3.2 gram | 0 P |
Fett | 0.4 gram | 0 P |