Stekt torskrygg med äggsås och potatis
Torsk är en superbra, god och mager proteinkälla. När man serverar torsken med en äggsås blir måltiden berikad med ännu mer protein och hälsosamma fetter.
Stekt torskrygg, äggsås och potatis – Ingredienser för 4 portioner
- 520 g torskrygg
- 0,5 msk flytande margarin
- Kryddor
- 520 g potatis
Äggsås:
- 4 hårdkokta ägg
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl lättmjölk
- Kryddor
Tillagning
- Koka potatisen.
- Krydda och stek torsken på båda sidorna, stoppa sedan in den i ugnen på 175 grader tills den når 45 grader eller tills du tycker att den är klar. (Går även att airfrya eller köra i ugnen direkt för att undvika stekfettet)
- Tillsätt flytande margarin och 1 msk vetemjöl i en kastrull och vispa runt. Häll i mjölken och låt koka upp, blir såsen för tjock kan du tillsätta mer mjölk. Hacka äggen och lägg i såsen, krydda efter smak och tycke.
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 37 gram | 1,5 P |
Kolhydrater | 30 gram | 1.5 P |
Fett | 10 gram | 1 P |