HITTA RECEPT

Se alla måltider innehållandes visst antal kalorier, eller filtrera baserat på måltid.

FILTRERA PÅ KALORIER

NYA RECEPT

Stekt torskrygg med äggsås och potatis

Torsk är en superbra, god och mager proteinkälla. När man serverar torsken med en äggsås blir måltiden berikad med ännu mer protein och hälsosamma fetter.

Stekt torskrygg med äggsås och potatis

 Stekt torskrygg, äggsås och potatis – Ingredienser för 4 portioner

  • 520 g torskrygg
  • 0,5 msk flytande margarin
  • Kryddor
  • 520 g potatis

Äggsås:

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl lättmjölk
  • Kryddor

Tillagning

  1. Koka potatisen.
  2. Krydda och stek torsken på båda sidorna, stoppa sedan in den i ugnen på 175 grader tills den når 45 grader eller tills du tycker att den är klar. (Går även att airfrya eller köra i ugnen direkt för att undvika stekfettet)
  3. Tillsätt flytande margarin och 1 msk vetemjöl i en kastrull och vispa runt. Häll i mjölken och låt koka upp, blir såsen för tjock kan du tillsätta mer mjölk. Hacka äggen och lägg i såsen, krydda efter smak och tycke.

Näringsinnehåll per portion:

Nutrient Innehåll Antal P
Protein 37 gram 1,5 P
Kolhydrater 30 gram 1.5 P
Fett 10 gram 1 P