Tonfiskröra
Tonfiskröra är ett perfekt pålägg till mackan för att göra det lite matigare. Tonfisk och kvarg är suveräna proteinkälla då de båda är magra och proteinrika. Servera på valfritt bröd, hårt som mjukt, med eller utan smör.
Tonfiskröra – Ingredienser för två portioner:
- 1 burk tonfisk i vatten
- 1 rödlök
- Ca 0.5 dl naturell lättkvarg
- 3 msk lättmajonnäs
- Ca 2-3 msk bostongurka
- Salt och peppar
Tillagning:
- Skala och finhacka rödlöken.
- Rör ihop allt till en krämig röra och smaka av med salt och peppar.
- Servera på valfritt bröd med eller utan smör.
Näringsinnehåll exkl bröd och smör:
Näring per portion | ”P” |
---|---|
132 kcal | Antal P: |
13 g protein | 1 |
5 g kolhydrater | 0.5 |
6.3 g fett | 0.5 |
0.5 g fibrer | 0 |
0.5 g mättat fett | 0 |
2.8 g sockerarter | 0 |