HITTA RECEPT

Se alla måltider innehållandes visst antal kalorier, eller filtrera baserat på måltid.

FILTRERA PÅ KALORIER

NYA RECEPT

Vegetarisk tacoköttfärssoppa

Vegetarisk tacoköttfärssoppa är en perfekt rätt om man vill hålla nere på kalorierna men ändå bli mätt. Det går även väldigt snabbt att göra samt är perfekt i matlådan. Genom att välja vegetarisk “köttfärs” istället för vanlig minskas fetthalten i rätten, samt att det är bra för miljön och hälsan.

Vegetarisk tacoköttfärssoppa

Vegetarisk tacoköttfärssoppa – Ingredienser för 6 portioner:

Soppan:

  • Ca 500 g vegofärs
  • Ca 2 msk tomatpuré 
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • Ca 6 stora champinjoner 
  • 1 burk majs
  • Ca 200 g blomkål 
  • 2 buljongtärningar 
  • Ca 2 msk i oxfond 
  • 400 g krossade tomater med vitlök 
  • 10 dl vatten 
  • Ca 4 msk stevia ketchup 
  • 1 påse tacokrydda
  • Salt och peppar tills det smakar bra

Sås:

  • 2 dl kvarg
  • 2 vitlöksklyfta
  • Kryddor efter smak

Tillagning

  1. Hacka grönsakerna till valfria storlekar. Stek alla grönsaker och tomatpuré i en stor kastrull. Tillsätt vegofärsen och tacokryddan och stek lite till. Addera resten av ingredienserna och låt koka tills grönsakerna är mjuka, ju längre desto godare och djupare smak.
  2. Blanda ihop såsen och låt dra medans soppan kokar. 
  3. Servera mackor till soppan, hårda eller mjuka.

Näringsinnehåll exkl tillbehör:

Näring per portion ”P”
192 kcal Antal P:
17 g protein 1
9 g kolhydrater 0
9.3 g fett 1
9 g fibrer 0
1 g mättat fett 0
3 g sockerarter 0