Vegetarisk tacoköttfärssoppa
Vegetarisk tacoköttfärssoppa är en perfekt rätt om man vill hålla nere på kalorierna men ändå bli mätt. Det går även väldigt snabbt att göra samt är perfekt i matlådan. Genom att välja vegetarisk “köttfärs” istället för vanlig minskas fetthalten i rätten, samt att det är bra för miljön och hälsan.
Vegetarisk tacoköttfärssoppa – Ingredienser för 6 portioner:
Soppan:
- Ca 500 g vegofärs
- Ca 2 msk tomatpuré
- 3 morötter
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- Ca 6 stora champinjoner
- 1 burk majs
- Ca 200 g blomkål
- 2 buljongtärningar
- Ca 2 msk i oxfond
- 400 g krossade tomater med vitlök
- 10 dl vatten
- Ca 4 msk stevia ketchup
- 1 påse tacokrydda
- Salt och peppar tills det smakar bra
Sås:
- 2 dl kvarg
- 2 vitlöksklyfta
- Kryddor efter smak
Tillagning
- Hacka grönsakerna till valfria storlekar. Stek alla grönsaker och tomatpuré i en stor kastrull. Tillsätt vegofärsen och tacokryddan och stek lite till. Addera resten av ingredienserna och låt koka tills grönsakerna är mjuka, ju längre desto godare och djupare smak.
- Blanda ihop såsen och låt dra medans soppan kokar.
- Servera mackor till soppan, hårda eller mjuka.
Näringsinnehåll exkl tillbehör:
Näring per portion | ”P” |
---|---|
192 kcal | Antal P: |
17 g protein | 1 |
9 g kolhydrater | 0 |
9.3 g fett | 1 |
9 g fibrer | 0 |
1 g mättat fett | 0 |
3 g sockerarter | 0 |