Vegofärssås med ris
Vegofärssås med ris är som köttfärssås och spagetti fast i vegetarisk form. Det går såklart lika bra att servera med pasta istället för ris!
Vegofärssås med ris – Recept för 4 portioner:
- 0,5 tsk olja
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 250 g Anamma vegofärs
- 300 g krossade tomater
- 2 dl Milda 4%
- 2 st köttbuljongtärningar
- Stevia ketchup
- Kryddor
- 40 g okokt pasta eller ris
Tillagning:
- Hacka löken och vitlöken och fräs tillsammans med tomatpurén i olja.
- Tillsätt färsen och kryddorna och stek någon minut till.
- Addera sedan de krossade tomaterna och låt koka så länge som möjligt, ju längre desto godare sås.
- Häll till sist i grädden och smaka av med ketchup och mera krydda om det behövs.
- Servera med ris eller pasta, toppa med mer ketchup och lite parmesan om så önskas!
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 17 gram | 0.5 P |
Kolhydrater | 34 gram | 1.5 P |
Fett | 10 gram | 1 P |