Amerikanska pannkakor med kvarg, smaksatt med citron
Recept med goda kvargplättar som har smak av citron.
Genom att tillsätta kvarg i plättarna ökar vi proteinmängden samt gör att mindre mjöl behövs i smeten. Kvargen bidrar även till en krämigare och fylligare konsistens.
Amerikanska pannkakor – Ingredienser för 2 portioner:
Genom att använda rågmjöl istället för vetemjöl ökas fibermängden i måltiden, vilket bland annat leder till ett jämnare blodsocker.
1,5 dl vaniljkvarg
1 ägg
1 msk agavesirap/honung
1 citron saft+zest
1 dl rågsikt
1,5 tsk bakpulver
Salt
0,5 msk flytande margarin att steka i
Tillagning:
1. Rör ihop alla blöta ingredienser till en slät smet.
2. Tillsätt de torra ingredienserna och rör åter igen ihop till en slät smet.
3. Stek på båda sidorna i smör eller i torr panna.
4. Ringla över lite mer agavesirap och citronzest. Servera med vaniljkvarg och hallon/andra valfria bär. Går även superbra att äta kalla på språng!
Näringsinnehåll per portion, exklusive tillbehör (Stekta i smör) :
Näring per portion | ”P” |
---|---|
200 kcal | Antal P: |
14 g protein | 0,5 |
29 g kolhydrater | 1 |
6,7 g fett | 0,5 |
1,75 g fibrer | 0 |
1,14 g mättat fett | 0 |
9 g sockerarter | 0 |