Bananscones med hallon
Dessa bananscones funkar lika bra som fikabröd eller som frukost med pålägg. Dessa scones är helt glutenfria då mandelmjöl, kokosmjöl och fiberhusk ersätter vetemjölet. Det gör dessa fyllda med vitaminer, mineraler, fibrer och hälsosamma fetter.
Hallonen bidrar till en härlig syra, men är självklart helt valfritt att addera eller inte.
Bananscones – Ingredienser för 4 scones:
- 2 bananer
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
- Hallon (valfritt)
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa/mosa bananerna och blanda ner resterande ingredienser.
- Fördela ut smeten på en plåt till 4 scones och addera hallonen.
- Grädda i ugnen i ca 15 minuter
- Ät och njut antingen som de är eller med till exempel 17% prästost och mellan bregott.
Näringsinnehåll per scones:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 10 gram | 0.5 P |
Kolhydrater | 25 gram | 1 P |
Fett | 15 gram | 1.5 P |