Blodpudding med keso och vitkålssallad
I det enkla bor det vackra! Blodpudding, kalkonbacon, keso, lingonsylt och en vitkål- och äppelsallad.
Blodpudding är mycket fiberrikt, innehåller lite omättat fett och har ett högt innehåll av järn. Plus att det är väldigt billigt!
Blodpudding med keso och vitkålssallad – Ingredienser för 1 portion:
- 100 g Blodpudding
- 80 g Kalkonbacon
- 1 msk Lingonsylt utan tillsatt socker
- 80 g Keso supermini
- 0,5 Äpple
- 30 g Vitkål
- Salt och peppar
Tillagning:
- Skär vitkålen och äpplet tunt och krydda med salt och peppar.
- Stek baconet i torr panna.
- Skiva blodpuddingen i valfri tjocklek och stek i fettet från baconen.
- Servera med keso, lingonsylt och vitkålssalladen.
Näringsinnehåll:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 30 gram | 1.5 P |
Kolhydrater | 26 gram | 1 P |
Fett | 13 gram | 1 P |