Halloumi- och kasslersås med pasta
Halloumi- och kasslersås med pasta är en pastasås som innehåller mycket grönsaker för att öka mängden mat för billigare peng, öka mättnadskänslan och som hjälp att fylla det dagliga behovet av grönsaker.
Kassler är en proteinkälla som innehåller mycket protein och lite fett vilket gör den till en superbra proteinkälla.
Halloumi- och kasslersås med pasta – Ingredienser för 4 portioner:
- 300 g kassler
- 200 g halloumi
- 0,5 msk flytande margarin
- 2 dl Lätt créme fraîches vitlök och parmesan
- 3 dl Milda grädde 4%
- Valfri mängd lök
- Valfri mängd paprika
- Valfri mängd zucchini
- Valfri mängd morötter
- Valfri mängd svamp
- Valfri mängd grönkål
- Valfri mängd vitlök
- 1 köttbuljongtärning
- Kryddor
- ca 40 g okokt fullkornspasta per portion
Tillagning:
-
- Koka pastan
- Skär kasslern och halloumin i tärningar.
- Skär grönsakerna i valfria storlekar.
- Stek kasslern och halloumin i smör. Tillsätt sedan grönsakerna och stek lite till.
- Tillsätt mejeriprodukterna, buljongtärningen och krydda tills du tycker att det smakar gott.
- Servera med pastan.
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 32 gram | 1.5 P |
Kolhydrater | 36 gram | 1.5 P |
Fett | 31 gram | 2.5 P |