Havregrynsfrallor
Att baka eget bröd är både gott, nyttigt och billigt. Du kan variera brödet hur du vill genom att tillsätta torkad frukt/nötter/frön eller kryddor. Hade det här brödet gått att köpa i butik hade det absolut varit nyckelhålsmärkt!
Havregrynsfrallor – Ingredienser för 18 frallor:
- 25 g jäst
- 6 dl vatten
- 3 dl fiberhavregryn
- 2 tsk salt
- 5 dl grahamsmjöl
- 5 dl rågsikt
- 2 msk flytande smör
Tillagning:
- Blanda jäst och vatten till en jämn vätska.
- Tillsätt havregrynen och låt svälla i ca 5 minuter.
- Blanda i resterande ingredienser och knåda med degkrokar i ca 5 minuter.
- Dela upp degen i 15-18 bullar och låt jäsa i 1 timme.
- Pensla med vatten och toppa med valfri topping.
- Grädda i ugnen på 250 grader i 13-15 minuter.
Näringsinnehåll per fralla (räknat på 18 frallor):
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 4 gram | 0 P |
Kolhydrater | 24.7 gram | 1.5 P |
Fett | 2.6 gram | 0 P |