Kyckling i tomatsås med ris
Kyckling i tomatsås med ris är en superbra och proteinrik måltid. Genom att göra en sås baserat på grönsaker så blir måltiden saftig och såsig utan att fetthalten ökas. En nyttig och kalorisnål måltid behöver alltså inte vara torr med enbart kyckling, ris och broccoli som många kan tro!
Kyckling i tomatsås serverat med ris – Ingredienser för ca 6 portioner:
- 600 g kycklingbröstfilé
- 1 msk flytande margarin
- 2 burkar krossade tomater
- 2 stora morötter
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- Citron efter smak
- Balsamvinäger efter smak
- Kryddor
- Ris, räknat på ca 115 g kokt ris per portion
Tillagning:
- Börja med att fräsa lök, vitlök och tomatpuré i oljan.
- Tillsätt sedan de krossade tomaterna, morötterna och massa kryddor du gillar.
- Låt med fördel koka länge, gärna minst 1 timme för att få en djup och smakrik sås, har du inte tiden till det går det lika bra att koka den kortare tid.
- Tillsätt citron och balsamvinäger i slutet av kokningstiden.
- Stekte kycklingen i lite flytande smör och lägg tomatsåsen samt kycklingen i en ugnssäker form.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter eller tills kycklingen är klar.
- Servera med kokt ris eller pasta.
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 28 gram | 1, P |
Kolhydrater | 40.7 gram | 1.5 P |
Fett | 6.2 gram | 0.5 P |