Tortillapizza med banan och curry
Tortillapizza, en snabb och proteinrik pizza som dessutom är väldigt god. Det behöver inte vara tråkigt att äta nyttigt!
På ena halvan är det keso istället för ost, och andra halvan mager ost. Detta för att öka proteinmängden och minska energiinnehållet. Receptet är beräknat efter detta, men det går givetvis bra att ändra till ost eller keso över hela pizzan. Toppingen går också självklart bra att variera, men tänk då på att näringsinnehållet kan ändras.
Såsen gjordes på kvarg istället för bearnaise för att även på så sätt förbättra näringsinnehållet.
Tortillapizza med banan och curry – Recept för 1 portion:
- 1 tortillabröd medium (gärna fullkorn)
- 1-2 msk krossade tomater med basilika
- 50 strimlad kalkon
- 60 g mini keso
- 2 skivor ost
- 0,5 banan
- Valfria kryddor, jag hade curry och oregano
Sås:
- 0.5 dl kvarg
- 1 vitlöksklyfta
- Kryddor
- Tillaga pizzan i ugnen på 200 grader ca 10 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till en slät sås och krydda med valfria kryddor.
Näringsinnehåll per portion:
Nutrient | Innehåll | Antal P |
---|---|---|
Protein | 36 gram | 1.5 P |
Kolhydrater | 35 gram | 1.5 P |
Fett | 9 gram | 1 P |